Nu gror tomaterna!

12 mars 2018

Nu gror tomaterna!

DSC01882

2 mars 2018

Då var det dags igen! Trots den bistra kylan och små tendenser till vår så kommer tomatfröna ner i jorden i morgon. Vi har gjort vissa ändringar i plantuppdragningssystemet och jag anar att plantuppdragningen kommer bli bättre än tidigare år. Plantorna kommer ut i växthuset tidigare, får mer solljus och vänjer sig vid temperaturskillnader. De kommer nog bli starkare.

Tidigare år har plantorna stått ganska länge i vårt plantuppdragningsrum, som är ett isolerat och uppvärmt utrymme. Ljuset kommer från starka vita LED-lampor och plantorna växer bra. När det är tillräckligt varmt i växthuset flyttar vi ut dem dit. Problemet är att plantorna inte alls har fått känna på solljus, inte ens genom ett fönster. Plantorna är jättekänsliga när de kommer ut och om vi inte ställer dem skuggigt i ungefär en veckas tid så bränns bladen på dem.

I år kommer plantorna vara i plantuppdragningsrummet endast i ett par veckor. Sedan kommer de ut till vår uppvärmda del av växthuset. Förhoppningsvis blir denna lösning bättre.

Det kalla vädret har gjort att vi har varit lite långsamma att komma igång med allt, vilket säkert är bra, för våren och värmen kommer säkert senare i år också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s