
Vi odlar ekologiska grönsaker på ungefär 1,5 ha och har två tunnelväxthus på 180 resp. 270 kvm. Det odlas en mångfald av grödor för att kunna ha variation på grönsakerna som kommer i våra lådor. På gården finns det två gamla traktorer som vi använder till att så raka rader med och harva, plantera och kupa potatis mm. Ogräsrensningen sköter vi så mycket det går med vår egenbyggda radrensare, men det blir ofta en hel del jobb med hjulhacka och bygelhacka. 2021 köpte vi en precisionsogräsharv med pinnar som harvar upp ogräsen men är såpass följsamma att de inte skadar grödorna. Vi tycker att den fungerar fint och tror att den kommer minska behovet av handrensning.

Finrensning av sådda grödor görs på knä med lucko som hjälp. Om vädret är med oss flammar vi sådderna, vilket innebär att vi med gasolbrännare bränner bort det ogräs som hunnit titta upp precis innan långsamma grödor som persilja, palsternacka och morot kommit upp.
Allt skördas för hand förutom potatisen som vi tar upp med hjälp av en potatisupptagare. Ibland använder vi en rotfruktslossare på traktorn när vi ska ta upp mycket morötter. Vi tycker det är kul att fundera kring vilket redskap som är lagom stora för de moment som vi gör. Vi kommer ofta i något mellanläge där det inte är möjligt att använda bara handredskap och där maskiner till traktorn känns för stora. Det hade varit kul om vi klarade mer med handkraft men vi har kommit till ett läge där vi känner oss tvungna att gå några steg till mot maskin/traktor hållet för att få företaget att gå runt ekonomiskt och kroppsligt. Vi försöker så gott det går att försöka hitta sätt med mindre maskiner som radrensaren nedan istället för stora tunga traktorn.


Grönsaksodlingen är uppdelad i 8 lika stora skiften. På tre av skiftena odlas gröngödsling och på ett skifte potatis. På resten av skiftena odlas grönsaker. Alla grödor roteras så att det tar flera år innan samma sorts grönsak odlas på samma skifte. Detta gör vi för att minska risken för sjukdomar och skadedjur och för att de olika grönsakerna ska komma i en följd efter hur näringskrävande de är. Växtföljden ser ut så här:
- Gröngödsling
- Gröngödsling
- vintersquash, squash, purjolök, vitlök
- Morot, Palsternacka, persilja, dill, rödbeta, mangold
- Lök, ärtor, bönor
- Gröngödsling
- Kål, rotselleri, sallat
- Potatis




På gården finns även tre tunnelväxthus (9 x 30, 9 x 12 samt 6 x 30 meter). I det stora har vi tidiga grönsaker på våren och sen tomat och i det smalare har vi tidiga grönsaker på våren och sedan gurka. I växthuset som är 9 x 12 m har vi en bubbelplastkammare med bord som har undervärme där vi startar med de tidigaste sådderna på våren.

Vi odlar bara öppet pollinerade grönsakssorter alltså sådana sorter som man själv kan ta frö på och odla vidare med samma sortegenskaper. Vi försöker att välja de sorter som har en uttalad god smak och ge någorlunda bra avkastning. Vi köper de flesta fröna från Lindbloms Frö eller Runåbergs Fröer samt sättlök från Olssons Frö.