Om oss

Kollinge Torpargård  ligger i nordvästra Skåne och drivs av Klara, Britta och Victor sedan 2015.  Gården med sina 9 ha odlingsmark är KRAV-certifierad.

Vi vill producera bra mat till vårt närområde på ett hållbart sätt. Den största delen av verksamheten består av vårt andelsjordbruk där medlemmarna köper in sig på skörden i förväg för att sedan få grönsakerna levererade till ett utlämningsställe en gång/vecka under säsong.

Idén är att de som äter grönsakerna ska kunna vara mer involverade i produktionen, samtidigt som både vinst och risk med bättre och sämre skördar delas mellan producenter och konsumenter och vi kan planera året på ett bättre sätt. Ni kan läsa mer om andelsjordbruk på www.andelsjordbruksverige.se eller Wikipedia .

En förhoppning med de lokala utlämningsställena är att det ska kunna vara en startpunkt för möten mellan människor lokalt och en möjlighet att få färska bra grönsaker också till mindre orter som kanske saknar en lokal matbutik.

2019 planerar vi att levererade grönsaker till Ekeby, Kågeröd, Svalöv, Ramlösa, Helsingborg och några andra orter i närheten.2019 planerar vi att levererade grönsaker till Ekeby, Kågeröd, Svalöv, Ramlösa, Helsingborg och några andra orter i närheten.

Vi odlar en mångfald av grödor för ett rikare odlingslandskap och rikare middagstallrikar. Förutom grönsaksodlingen har vi påbörjat en odling av frukt, hassel, bärbuskar samt olika perenna grönsaker.

Vi är även kontraktsodlare för företaget Pratensis och odlar frön till vilda växter, bland annat prästkrage, åkervädd, sommarfibbla rödklint, blåklocka.

2019 erbjuder vi från juni till november 23 veckors prenumeration på hellådor eller halvlådor med grönsaker genom medlemsskap i vårt andelsjordbruk.

Förutom detta har vi en gårdsbutik och samarbetar med Matkooperativet i Helsingborg där det går att köpa våra grönsaker under säsongen.

Helsingborgs Dagblad kom en dag och ville skriva om oss. Här är artikeln för den som vill läsa: De delar på skörden – och lite av risken – HD

Vi har också varit med i Jordbruksaktuellt: Andelsjordbruk ligger helt i tiden – Jordbruksaktuellt

Och här är en av våra medlemmar i media: http://www.landetsfria.se/artikel/129093

En reaktion på ”Om oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s