Vintergöra

6 februari 2020

Nu är vi i full gång med att förbereda årets andelsjordbrukssäsong. Fröna är äntligen beställda efter mycket trixande med tre olika fröfirmor (Lindsbloms frö, Runåbergs och Bingenheimer i Tyskland). Lindbloms Frö, där vi brukar köpa mest frö brann ned i höstas och har av förklarliga skäl ett mindre sortiment. Därför beställer vi nu även från tyska Bingenheimer. Som vanligt är allt frö ekologiskt och öppenpollinerade sorter.

Planen i år är att ha en betydligt längre säsong i andelsjordbruket och om någon vecka kommer vi att så de första kålväxterna som vi förhoppningsvis kan skörda i maj.

Mycket kraft och tankeverksamhet går åt att förbättra våra maskiner och redskap. Vi drömmer, diskuterar, googlar, ringer och youtubar. Om vi ska klara av odling till 120 medlemmar måste vi förbättra tekniken vid ogräshanteringen. Nu har vi kört mycket med hjulhacka och det kommer vi att fortsätta med, men vi måste komplettera med något som kan rensa lite snabbare. Fjolårets hemmabygge (Victors ”device”), den enaxlade redskapsbärare med elmotor har potential, men också stora problem. Nu håller vi på med device 2.0 – bättre, snabbare, pålitligare.

Något annat vi snart ska ta tag i är tillbyggnad i packrummet. Planen är att få till ett sidigare flöde av grönsakerna från fält till tvättstation, in i packrummet och sen ut på släpet. Vi har fått tag på en massa rullbord och en lyftvagn (höj och sänkbar) som vi nu ska försöka utnyttja på bästa sätt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s